3 overvejelser til når du skal vælge gulv

12 February 2022
Steffen Hansen

advertorial

Du ser på dit gulv hver evig eneste dag. Måske lægger du ikke mærke til det, men dit gulv er også en del af dit hjem. Derfor er det en god ide at være sikker på, hvilken type gulv du vil have, så du ikke bare går ud og køber det første du ser. Vi har lavet en liste med tre ting, der er værd at overveje, inden du køber nyt gulv til boligen. Hvis du vil vide mere, så læs med her. 

gulvafslibning i Jylland

Hvad skal det kunne holde til?

Du skal overveje, hvor slidstærkt dit gulv skal være. Der er for eksempel forskel på, om du bor alene, eller om du har børn og kæledyr, der også løber rundt derhjemme. Hvis det kun er dig, så kan du sagtens gå med trægulv, men hvis der er børn og dyr, så kan det være en god ide med for eksempel klinkegulv eller måske endda gulvtæpper. 

Gør-det-selv eller professionel hjælp?

Du skal også finde ud af, om den type gulv du ønsker, er nem at lægge, eller om du skal have hjælp af en gulvlægger. Hvis det er sildebensgulv du vil have, så kan det godt være at du skal hive fat i et gulvfirma, da denne type kræver de rette færdigheder, hvis du skal have et godt resultat. Klikgulv er let at lægge selv.

Du kan også kontakte et gulvfirma, hvis du for eksempel skal have slebet dine gulve. Du kan eventuelt prøve at tjekke gulvkanonen ud.

Hvilken stil?

Hvis du ønsker at køre med en bestemt stil eller et bestemt udtryk i hjemmet, så kan valget af gulv også være afgørende. De forskellige typer gulve har nemlig forskellige udtryk. Hvis du gerne vil have et klassisk look, så kan du gå med trægulv, hvorimod marmorgulv er en mere eksklusiv type gulv.