Bliv ædru for altid med den rette alkoholbehandling

Blandt de typer af misbrug, som registreres i Danmark, er alkoholisme stadig blandt de mere dominerende. Dette skyldes først og fremmest vores meget frisindede fest kultur, som foreskriver, at alkohol er en integreret del af stort set alle sociale sammenkomster.

Lige fra fejringen af fødslen over barnedåben og konfirmationen til brylluppet og begravelsen optræder alkohol i den ene eller den anden form: Champagne ved fejring, rød og hvidvin til de lækre fest måltider, og gravøl ved den sidste afsked. Samtidig er det ikke ugleset at få en øl eller to til aftensmaden i hverdagen, eller at drikke sig mere eller mindre besoffen ved fester – faktisk ses der tvært imod lidt skævt til dem, som takker nej til en sjus, et glas vin eller en håndbajer.

Er man først faldet i afhængighedens dybe grøft, er der meget få incitamenter til at stoppe. Alkohol er utroligt nemt at skaffe – du kan hos langt de fleste dagligvare butikker, kiosker og supermarkeder erhverve dig øl, vin eller spiritus uden at nogen løfter et øjenbryn.

Derfor kan det være rigtig svært at lægge vanen på hylden, når først den har bidt sig fast. Og da det samtidig kan være svært for omgivelserne at spotte et decideret misbrug, ses det desværre ofte, at misbruget ikke opdages før det er kommet så langt ud, at det kræver professionel hjælp at stoppe.

Få den bedste alkoholbehandling på et behandlingscenter

Har du mistanke om, at en af dine nærmeste har udviklet – eller er på veje til at udvikle – et misbrug af alkohol, bør du således skride til handling med det samme. Skulle det vise sig, at misbruget er så massivt – og har pågået i så lang tid – at det er behandlingskrævende, kan du få hjælp hos Behandlingscenter Stien.

Du kan læse mere om alkoholbehandling på behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling