Få din båd til at se ud som ny med epoxy resin

19 January 2021
Sara Mortensen

Hvis din båd på den ene eller anden måde indeholder træ, så kommer der et tidspunkt, hvor du har brug for noget, der kan lappe de grimme revner eller knaster. Epoxy resin kan komme dig til undsætning og reparere selv de grimmeste skrammer i træet. 

Resin kan bruges til mange forskellige projekter og på mange forskellige materialer. Det minder til dels om harpiks, og resin betyder faktisk også harpiks på engelsk. Det er dog kunstigt fremstillet, og ikke naturligt fremstillet ligesom ægte harpiks. 

Det er et plastlignende materiale, der kan støbe smykker, forbinde træ og give næsten alle materialer en glat flot overflade. Det er forholdsvist nemt at arbejde med, hvis bare man tager de vigtigste forholdsregler, som eksempelvis god afdækning.

Hvilken resin hærder skal du bruge til din båd?

Der findes forskellige resin hærdere og det afhænger af hvilket omfang, der skal repareres på din båd. Hvis det er et større projekt, så er den langsomt tørrende hærder det rette valg. Hvis det er mindre projekter, så er det den hurtigt tørrende hærder, du skal bruge. 

Du kan påføre resin på forskellige måder. Du kan både støbe det, male det med en pensel eller en rulle – det afhænger af hvad det skal påføres på og hvad du finder nemmest at arbejde med. Du kan købe resin hærder, som er beregnet til både mindre og større støbninger.

Tilsæt lige den farve du ønsker til din epoxy resin

Når man bruger resin og hærder, så får man en glasklar epoxy. En gennemsigtig og klar konsistens uden nogen rigtig farve. Du kan dog tilsætte resin pigment til din blanding, så du kan få lige den farve du ønsker. 

Det kan være du har noget på din båd, der skal repareres eller lappes, som er i en bestemt farve? Det kan også være du vil pifte bordet på båden op eller sæderne? Der er mange muligheder med epoxy resin, og det er kun fantasien der sætter grænser.