Få en på lampen med Black Friday

18 October 2018
Anders Lundtang Hansen
image

Det er efterhånden tænkeligt, at du er stødt på begrebet “Black Friday” i enten nyhederne eller på egen krop, når du har taget del i det.

Der er nemlig tale om endnu et amerikansk fænomen, der med lynets hast vinder indtog i den danske kultur i samme ombæring, som mærkedage og traditioner som Halloween og Super Bowl er blevet noget, vi markerer og celebrerer i Danmark.

Lad os lige give dig lidt baggrundsviden, så du har noget forstand på, hvorfor Black Friday er noget, der hænger sammen med nedsatte priser og slagtilbud på én bestemt dato.

Black Friday finder oftest sted kort tid efter en anden ærke-amerikansk tradition, nemlig Thanksgiving. 

Hele dagen – nemlig en fredag, som det ligger i navnet – er der mange fordelagtige tilbud i stort set alle forretninger at hente, som vælger at tage del i forbrugerfesten, der er Black Friday. 

For både de mindre detailbutikker, butikskæder og store kongolmerater vælger tit og ofte at være blandt de store tiltag og komme med de bedste tilbud under Black Friday.

Denne fredag skal ses som startskuddet til julehandlen, hvor det især i begyndelsen var tiltænkt mindrebemidlede eksistenser og familier, der således ville få råd til julegaverne i god tid inden jul, da denne Black Friday finder sted i slutningen af november.

At dagen skulle være “Black” fortaber sig lidt i tågen hvad angår årsagen til navnet, mener man, det til dels kan skyldes, at vejene er i USA ofte er “sorte” af lange køer af biler på vej mod de gode tilbud.

Det kan også henvise til, at de røde, negative tal på bundlinjen for en del butikker bliver vendt til positive, sorte tal grundet den store handlen, der finder sted denne dag.

Herhjemme i år den 23. november er det Black Friday, og firmaet AndLight sælger i den forbindelse designerlamper på tilbud og har generelt mange rabatter ned til hele 25 procent i afslag på udvalgte lamper, som du kan hente.

Tilmed dig deres nyhedsbrev med det samme og få forudgående information og adgang til de gode tilbud før alle andre.