Få skiftet forruden

22 March 2021
Mathias Nielsen

Bruger du også bilen hver dag?

For mange af os er bilen en vigtig brik i hverdagens puslespil, og vi er dybt afhængige af den – og af at den fungerer optimalt. Er du for eksempel pendler, der bor langt fra din arbejdsplads, er det altafgørende at du kan hoppe ind i bilen. Mange steder i landet, og særligt i mindre byer, er offentlig transport simpelthen ikke en holdbar løsning som alternativ til bilen.

Det kan også være, at du bruger bilen til at udføre dit arbejde. Mange har eksempelvis brug for at kunne komme rundt til møder eller andre ærinder forskellige steder. Og så er bilen også den eneste holdbare løsning.

Når uheldet er ude

Selvom man passer godt på sin bil, er der naturligvis altid en risiko for, at den får små skader og skræmmer. Sådan er det jo, når den bliver brugt. Én af de hyppigste skader er stenslag i forruden. Stenslag opstår, når man kører i høj hastighed og en sten bliver hvirvlet op på forrudens glas. På grund af den høje fart, rammer stenen hårdt og ødelægger glasset. 

Nogle gange resulterer stenslag i at ruden nærmest krakelerer i et mønster, der ligner et spindelvæv. Andre gange skaber stenslaget en lille ridse, der med tiden vokser sig større og større, indtil forruden til sidst er delt i to stykker glas.

Hvad kan man gøre?

Den bedste løsning, hvis din forrude er blevet skadet, er, at få den skiftet. Udskift den gamle forrude med en ny, og så sikrer du dig at problemet er løst 100% og du ikke skal tænke mere på det. Det er vigtigt, at du får det gjort ordentligt hos professionelle folk, der ved, hvad de laver. Så sikrer du dig, at arbejdet bliver gjort ordentligt. Så se at få ringet til dem, hvis din forrude skal skiftes.