Udskift eller behold?

01 November 2021
Steffen Petersen

advertorial

Det kan være en svær beslutning om du skal udskifte eller beholde, når du renoverer hus. Her hentyder vi både til taget, til vinduerne, til gulvet og generelt til alt, hvor du er i tvivl om du skal gøre det ene eller det andet. Det kommer selvfølgelig an på den enkelte situation og tilstand og vi kan derfor ikke give et overordnet råd. Vi vil i stedet forsøge at hjælpe dig igennem de forskellige poster og komme med vores bud på, hvornår du bør udskifte og hvornår du bør beholde. 

 

 

1. Udskift eller behold: gulvet? 

Det er ikke altid en nem beslutning om man skal udskifte eller beholde gulvet. Hvis du har købt et gammelt hus med gulvtæpper, så har det nok kildet i dine fingre for at rive gulvtæppet af og se om gulvet nedenunder er noget værd. Du kan være uheldig og opleve, at der ligger et gammelt gulv, som ikke kan reddes, men du kan også være heldig, at der ligger et flot og solidt plankegulv, som blot trænger til en afslibning. Hvis dette er tilfældet, så kan du læse mere om dine muligheder for afslibning af gulvet her https://gulvkanonen.dk/ 

 

2. Udskift eller behold: vinduerne? 

Det er ofte en dyr post at skifte vinduer og det er da også en af grundene til, at mange vælger at beholde de gamle og reparere dem. Det er også en god idé, hvis det er muligt og man kan enten skifte træværket eller glasset og måske også give det en gang maling. Står vinduerne i så dårlig stand, at de næppe er til at redde, så anbefaler vi at du udskifter vinduerne. Du skal derfor undersøge, hvilken type du ønsker i stedet for og sørge for at købe nogle vinduer i god kvalitet. 

 

3. Udskift eller behold: taget? 

Det er typisk også en dyr post at skifte et tag og det skal da også kun gøres, hvis det er nødvendigt. Et tag har som regel en lang levetid og den kan også typisk forlænges, hvis man renser det grundigt. Er det alligevel nødvendigt at skifte taget, så skal du beslutte om du vil have tagplader eller tagsten.