Undersøgende matematik: Hvad skal du vide?

28 April 2022
Silje Hansen

advertorial

Arbejder som med matematikundervisning, så kan det være, at du allerede har hørt omkring undersøgende matematik. Det er nemlig et term, som der integreres i mange lærebøger – og det er med god grund. Men før vi kommer så langt, så lad os fra en ende fremhæve forskellige ting, der kan være gode at vide omkring netop dette term. 

Disse ting skal du vide omkring undersøgende matematik 

Det er en mere nysgerrig måde at arbejde på 

Noget af det første du skal vide er, at undersøgende matematik er en mere nysgerrig måde at arbejde med matematik på. For det kan komme til at sætte dine elever på banen på anden måde, end når der “bare” skal løses regneopgaver. 

undersøgende matematik

Du kan købe undervisningsbøger, der har dette fokus 

Hvis du er interesseret i at integrere undersøgende matematik i din undervisning, så er der gode nyheder. Du kan nemlig finde lærebøger, hvor netop denne tilgang er den røde tråd fra start til slut. Det betyder også, at du kan få anderledes matematiktimer med dine elever, som i højere grad appellerer til, at der stilles spørgsmål – og at der ikke kun skal findes svar. 

Du kan selv være kreativ med undersøgende matematik 

En sidste ting der skal nævnes i denne artikel er, at du selv kan være kreativ med undersøgende matematik i din undervisning. Det vil sige, at du rent faktisk selv kan lave dine egne eksempler, hvis det er noget, du foretrækker. Det kan foregå ved, at du stiller spørgsmål, hvor svaret hverken skal besvaret med et tal, et nej eller et ja. 

Kunne du tænke dig at se eksempler på, hvordan du helt konkret selv kan lave undersøgende matematik? Så klik gerne på siden, Pind og Bjerre. Her kan du samtidig også købe undervisningsmateriale, hvis det er at foretrække. Prøv selv at se engang.